• Fillers/Restylane

Restylane fillers

 

Vissa rynkor är vackra och tillför Ditt utseende personlighet och karaktär medan andra rynkor kan få Dig att se arg och trött ut. Med en enkel injektion med Restylane fillers kan Du nu jämna ut besvärande rynkor och veck med direkt resultat och Du kan återgå till Ditt arbete direkt efter behandlingen.

 

Restylane är en filler som består av 99% hyaluronsyra och är därför naturlig, säker och ger långvariga resultat. Restylane kan föryngra huden i ansikte, hals och dekolletage, återskapa spänst och elasticitet, (var god och läs under flik "Booster")  dels fylla ut rynkor och ärr samt fuktboostra- och öka volymen i läpparna. Restylane har skräddarsytt olika fillers utifrån användningsområde och önskat resultat. Vill du fördjupa dig i teknologin bakom Restylane var god och läs under flik: Teknologin bakom Restylane

 

En enkel injektion kan jämna ut besvärande rynkor och veck med direkt resultat. Vilka behov du än har, från att släta ut kråksparkar och rökrynkor till att reducera djupa veck och bekymmersrynkor, finns det en lösning som ger bästa möjliga resultat. Restylane erbjuder injektioner - med eller utan bedövningsmedlet Lidocain.

 

Exempel på vanliga behandlingsområden:

 

  • nasolabialvecken
  • glabella, (bekymmersrynkan mellan ögonen)
  • Föryngra och/eller förstora läppar
  • Marionettlinjer (den nedgående linjen från mungipan mot hakan)
  • Under ögat, upp mot tår kanalen
  • Sur mungipa
  • Öronsnibbar, som tappat i spänst och därför ger ett åldrat (avslöjande) intryck.

 

Restylane läppar
Restylanes nya läpprodukter är skräddarsydda för att ge dig mjuka och naturligt fylliga läppar. Oavsett om ditt fokus är att skapa volym, eller att föryngra och återfukta dina läppar, är ett naturligt utseende alltid målet.
De två nya läpprodukterna– Restylane Lip Volume och Restylane Lip Refresh – är särskilt utvecklade för att matcha den känsliga läppvävnaden och för att motstå snabb nedbrytning. De har en föryngrande effekt på dina läppar och ger dem en naturlig lyster, mjukhet och definition.

 

Restylane lip volume
Den senaste produkten inom filler-kategorin. Restylane Lip Volume är utvecklad för att ge diskret volym, skapa tydligare läppkonturer och öka mjukheten. Volymbehandlingen har även en föryngrande effekt och reparerar läppar som börjat tappa sin spänst och elasticitet. Det är en behandling som är lätt att genomföra och som ger dig ett omedelbart och naturligt resultat.

 

Restylane lip refresh
Återskapar fuktbalansen och föryngrar läpparna. Denna nya booster-produkt är speciellt utvecklad för läpparnas uppbyggnad och struktur. Restylane Lip Refresh ger ungdomligt återfuktade läppar, lyster, definition och struktur utan att ge någon direkt ökad volym.

 


Att tänka på innan behandlingen:
För att minimera risken för eventuella blåmärken vid injektionsstället rekommenderar vi att du undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (t ex Treo och Magnecyl), NSAID-preparat (t ex Ipren) eller kosttillskott såsom Omega 3, Omega 6 och E-vitamin i cirka två veckor inför behandling. Om du är osäker på några preparat får du gärna höra av dig till oss.

 

Kontraindikationer:
Antikoagulantia, tex Waranbehandling, diabetes, kollagensjukdomar, autoimmuna sjukdomar, pågående herpesinfektion eller annan hudinfektion, förkylningsymtom, tidigare hudtumörer, graviditet och amning. Om Du är allergisk mot Lidocain finns produkten utan detta ämnet. Permanent fillers. Om du blivit behandlad med fillers från annan tillverkare skall du vänta i 6 månader innan du behandas med Restylane.

 

Att tänka på efter behandlingen:
Undvik att röka de första 24 timmarna
Om möjligt- undvik smink under 24 timmar
Undvik solljus eller bastubad samt fysisk aktivitet under de närmsta 3-4 dagarna.
Undvik stor mimik under de närmaste
Vid svullnad- ät gärna isglass
Om möjligt- ligg gärna på rygg det första dygnet med extra stor kudde under nacken/rygg.

Vid smärta efter behandling går det bra att ta Panodil eller Alvedon

 

 

 

 

Biverkningar:

Som med det flesta potenta behandlingar följer risken för biverkningar och Restylanbehandling utgör tyvärr inget undantag. Vanligaste biverkan är ömhet, svullnad och hematom (blåmärken) som försvinner efter att par dagar. Teoretisk finns även risk för infektion då man perforerat den skyddande hudbarriären, men eftersom området desinficerats med högprocentig Klorhexidinsprit anses denna risk minimal. Är du det minsta osäker på om Dina biverkningar kan ses som "normala", tveka inte utan ring till Porsenklinken för konsultation. Det är bättre att ringa en gång för mycket än för lite. Troligtvis är det just en "normal biverkan" men i händelse av kraftigare reaktioner kanske Du behöver en medicin som dämpar svullnaden -eller antibiotika mot infektion. Denna medicin får du då såklart gratis av Porsenklinen- allt för Din trygghet och säkerhet.